Informatie over leipeer conference

Deze Leipeer heeft glanzend groen blad. Wortelt goed diep en groeit op vrijwel alle grondsoorten, ook aan de kust. De Leipeer Conference heeft een mooie karakteristieke perenbloesem in april en geeft eetbare vruchten in september.

Leipeer Conference planten

De leipeer Conference staat graag op een vochthoudende vruchtbare bodem. Zorg voor een ruim plantgat, maar let op plant de bovenkant kluit niet dieper dan bovenkant maaiveld. Gebruik bij het planten altijd aanplantgrond. U kunt de Leipeer Conference bijvoorbeeld ook combineren met de Lei appelboom Elstar, zo heeft u 2 soorten fruit in een rij. 

Leipeer Conference snoeien en verzorgen

U kunt de Leipeer Conference zowel in de winter als zomer snoeien. Voor de rijping van het fruit is het belangrijk dat de vertakkingen luchtig blijven. Deze leiboom zal om die reden ook niet helemaal dicht groeien. In de zomer snoeit u de lange uitlopers kort terug tot 2 à 3 knoppen (deze zitten in de oksels van het blad). Op deze knoppen zal de perenboom kortloten maken met bloesem voor de komende jaren. Er kunnen zich ook lange scheuten ontwikkelen die u in het volgende seizoen en/of de winter terugsnoeit. In de loop van jaren zullen zich steeds meer takken vormen zodat er nog maar weinig licht kan toetreden tot de vruchten. In dat geval kunt u de takken in de winter wat uitdunnen. Knip hierbij de oudste takken weg zodat de jongere scheuten de komende jaren voor een goede oogst zorgen.

Leipeer Conference kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Voor het tegengaan van inkijk is deze leiboom minder geschikt, dit omdat de boom vrij open blijft. Dit ook door de snoeimethode om genoeg vrucht te krijgen. De Lei peer is een van de leibomen uit ons uitgebreide assortiment. Het voordeel van de Leipeer Conference is ook nog eens dat u er eetbare vruchten van heeft. 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.