Menu
Geen producten gevonden

Krentenboompje

  • Geplaatst op
  • Door Tuinplantenwinkel.nl
  • Geplaatst in bomen, Heesters
  • 0
Krentenboompje

Bloeit het Krentenboompje, dan is de lente in aantocht. Deze voorjaarsbloeier is een sieraad voor uw tuin en voor de tuinvogels.

Wat zijn de kenmerken van Krentenboompje?

Het krentenboompje is een struik of kleine boom die in Nederland en België ook in het wild te vinden is. De struik komt van oorsprong uit Noord-Amerika, maar wordt nu meer gezien in Europa. Het krentenboompje ziet er in elk jaargetijde anders uit en heeft daardoor veel sierwaarde voor de tuin. In het voorjaar in de bloesem erg opvallend. Als een van de eerste tuinplanten bloeit het krentenboompje uitbundig met meestal een witte of lichtroze bloesem. Het blad dat eerst verschijnt is koperrood en kleurt in de zomer groen en in de herfst oranje tot rood. In de zomer vormen zich daarnaast vruchten die erg geliefd zijn bij merels en mezen. De vruchten zijn ook eetbaar voor ons, maar meestal zijn de gevleugelde tuindieren er sneller bij.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Het krentenboompje kan als struik, meerstammige struik, meerstammige kleine boom of kleine boom worden aangeplant. Bij Tuinplantenwinkel.nl vindt u verschillende maatvoeringen in het assortiment.

Meest aangeplant is de Amelanchier lamarckii, die 3 tot 5 meter hoog kan worden en goed in elke tuin toepasbaar is (ook in de kleinere). Verder is er een boomvorm met een iets compactere groeiwijze genaamd Amelanchier arborea ‘Robin Hill‘, die heel goed in de kleine tuin of smalle border past, evenals de zuilvormige Amelanchier alnifolia 'Obelisk' met zijn smalle opgaande groeiwijze.

Hoe plant u krentenboompje?

Geef het krentenboompje een zonnige of half-zonnige standplaats, in een goed doorlaatbare, iets zure, niet te natte bodem; de grondsoort maakt weinig uit. In een grote pot, kan deze tuinplant ook op het terras of balkon gezet worden.

Als u gaat planten in de volle grond is het belangrijk om de grond eerst goed los te werken, voordat u gaat planten. Graaf daarna een plantgat dat wat groter is dan de kluit van de struik of de boom, maar niet veel dieper. Om het aangroeien te bevorderen kunt u wat aanplantgrond in het gat doen. Deze kunt u ook bestellen op Tuinplantenwinkel.nl

Na het maken van het plantgat kunt u de tuinplant het beste met pot en al dompelen in een emmer water, zodat de wortels zich vol kunnen zuigen. Haal dan voorzichtig de pot van de kluit van de plant en zet de plant in het gat. Zorg ervoor dat de bovenzijde van de kluit ongeveer gelijk komt te staan met het grondniveau in uw tuin.

Daarna met de omliggende aarde het gat opvullen en de aarde stevig aanduwen met de voet. Tot slot nog wat water geven.

Hoe moet u krentenboompje snoeien en onderhouden?

Om te voorkomen dat het boompje te kaal wordt, kan er uitgedund worden. Dan worden de oude takken verwijderd, zodat er weer meer licht in de boom komt. Wilt u meer een struikvorm, dan kunt u het beste vanaf het begin goed snoeien Neem een stevige tak en snoei de zijtakken van deze tak  tot op 1/3 van hun lengte. Blijf van de top af. De snoei vindt het beste plaats tijdens de wintermaanden (als het niet vriest) of direct na de bloei. Geef af en toe wat organische mest en voor het behoud van een wat zurige grond, een handje turf.

Een boomvorm van het krentenboompje vraagt weinig snoei maar kan wel gesnoeid worden indien nodig.

Krentenboompje kopen bij Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking.

Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Uw bestelling wordt altijd binnen de aangegeven levertijd bezorgd. Tevens krijgt u van ons aangroeigarantie.


 

Op de foto: Vroeg in het voorjaar verschijnt er een prachtige witte tot lichtroze bloesem aan het krentenboompje. Op deze foto de bloesem van een Amelanchier arborea 'Robin Hill'

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.