» Lei-Veldesdoorn 'Red Shine' - Scherm

Lei-Veldesdoorn 'Red Shine' - Scherm

Product informatie

Nederlandse naam: Veldesdoorn
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Geelgroen
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Geleverde stam hoogte: 50 cm.
Afmetingen rek (b x h): 120 x 180 cm.
Totale hoogte leiboom: 230 cm.
Product-serie: Scherm-serie
Vruchtdragend: Nee

Lei-Acer campestre 'Red Shine' of Lei-Veldesdoorn - Informatie:
De veldesdoorn is een voor België en Nederland inheemse boomsoort en ook al jaren in cultuur. De boom leent zich perfect voor hagen en andere snoeivormen omdat ze snoei erg goed verdraagt. Deze lei-Acer campestre 'Red Shine' is een nieuwere selectie met prachtig rood-aangelopen scheuten in het voorjaar en de zomer. De bladeren hebben een diepgroene kleur en verschijnen al vroeg in mei, soms zelfs al aan het einde van april. In het najaar verkleurt het blad geel voordat ze valt. De lei-veldesdoorn vertakt zeer fijn en groeit goed dicht. De boom is verder weinig gevoelig voor ziektes en plagen.

Deze Lei-scherm uitvoering kan worden gebruikt om kamers in uw tuin te creëeren, een muur of schutting te camoufleren of juist om het zicht af te blokken vanaf de straatzijde. De boom heeft een korte stam van 50 centimeter met daarboven een scherm van 120 x 180 centimeter. Het frame kan worden vergroot door parallel extra bamboestokken aan te binden. U kunt de kluit van de boom tegen de schutting aan plaatsen maar bij voorkeur plaatst u de stam op een afstand van minimaal 40 à 50 centimeter.

Snoei en onderhoud:
Een leiboom dient minimaal eenmalig per jaar gesnoeid te worden. Deze lei-veldesdoorn wordt het beste gesnoeid in de periode rond eind juni, begin juli. U kunt de lei-veldesdoorn scheren met een heggenschaar. Snoei daarbij langs het scherm af zodat de hoofdtakken in tact blijven. De boom zal het snoeien opnieuw uitlopen en een dichter netwerk van takken vormen. Op die manier krijgt de lei-veldesdoorn een steeds dichtere structuur. Geef indien nodig extra voeding in het voorjaar of de zomer; bij voorkeur met een organische meststof zoals culterra.

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!

Een keuzehulp voor het kopen van leibomen op Tuinplantenwinkel.nl vindt u hier!

Voor snoei- en onderhoudstips van de Lei-Veldesdoorn klik hier!De Lei-Veldesdoorn 'Red Shine' - Scherm | Veldesdoorn koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.