Paarse bloem op lange stengel: Verbena of Allium

Paarse bloem op lange stengel: Verbena of Allium

Ontdek welke prachtige paarse bloemen op lange stengels uw tuin kunnen transformeren en bijen en vlinders aantrekken. Deze blog duikt in de wereld van populaire paarse bloeiers zoals Verbena bonariensis, Agapanthus en verschillende Allium soorten.

Op zoek naar een paarse bloem op lange stengel?

Afgelopen week langs een voortuin in de buurt gefietst of gewandeld en daar prachtige paarse bloemen op steel gezien? De kans is groot dat je een van de volgende planten gezien hebt. Lees dit blog wanneer je nieuwsgierig bent geworden en deze paarse bloemen op steel toe wilt voegen aan je eigen tuin. Paarse bloemen vormen een belangrijke rol in het ontwerp van een tuin.

Ze zijn niet alleen een toevoeging door hun kleur en vorm, maar voegen ook hoogte toe die de dynamiek van een tuin kan veranderen. In deze blog belichten we de meest populaire planten met paarse bloemen op lange stengels, die een aanwinst zijn voor elke tuin.

Verbena bonariensis

De Verbena bonariensis (Ijzerhard) en de compactere variant, Verbena bonariensis Lollipop, staan bekend om hun lange, slanke stengels bekroond met clusters van kleine paarse bloemen. Deze planten zijn ideaal voor het toevoegen van hoogte en kleur aan de tuin en trekken bestuivers zoals vlinders en bijen aan.

Bekijk onze Verbena soorten en bestel direct

Agapanthus

Agapanthus (Afrikaanse lelie) is opvallend met zijn bolvormige bloemclusters op lange, sterke stengels. Deze plant groeit zowel in de volle grond als in een plantenbak of bloempot en zo biedt de Agapanthus Africanus kleur aan elke tuin.

Bekijk onze Agapanthussen en bestel direct

Allium

Allium, ook wel sierui genoemd, trekt de aandacht met een indrukwekkende, bolvormige paarse bloem op lange stengel. Deze planten, die in verschillende soorten en maten komen, zijn onderhoudsarm en de mooie bloem geeft een unieke uitstraling aan de tuin. Je plant de Allium als bloembol en deze bloeien in mei juni.

Verschillende Allium soorten:

- Allium Purple Sensation
- Allium Gladiator
- Allium Globemaster
- Allium Ambassador

Bekijk onze Allium soorten en bestel direct

Andere paars bloeiende vaste planten

Naast paarse bloemen op een lange steel zijn er ook heel veel andere paars bloeiende vaste planten. Er zijn mogelijkheden genoeg en ook voor elke standplaats is een geschikte paarse vaste plant te vinden. Het maakt niet uit of de border in de volle zon, schaduw of halfschaduw ligt en ook voor droge of vochtige grond bestaat er een passende optie.

Enkele voorbeelden

- Lavendel
- Salvia nemorosa Ostfriesland of Caradonna
- Echinacea purpurea
- Engels gras
- Kaasjeskruid
- Agastache
- Liatris spicata
- Liriope muscari Royal Purple of Moneymaker
- Campanula poscharskyana

Het toevoegen van deze planten aan uw tuin betekent kiezen voor een esthetisch aantrekkelijk en ecologisch rijk landschap dat bestuivers aantrekt en van seizoen tot seizoen blijft boeien. In onze Top 10 paarse bloemen vind je andere soorten bloemen in het paars.

Paarse bloemen combineren

Paarse bloemen bieden een prachtige basis voor elke kleurrijke tuin, door hun rijke, diepe kleuren die zowel kalmerend als opvallend zijn. Door ze te combineren met witte tuinplanten creëer je een schitterend contrast. Ook bloemen in andere kleuren zoals roze of bloemen met een blauwe kleur combineren goed met paarse planten. Het combineren van verschillende nieuwe planten met uiteenlopende bloemkleuren ondersteunt de biodiversiteit van je borders en heeft een grote aantrekkingskracht heeft op bestuivers.

Paarse bloemen op een lange steel kopen?

Wanneer je op zoek bent naar een vaste plant in een andere bloemkleur gebruik dan de filters in onze webshop om snel alle vaste planten met jouw favoriete bloemkleur te zien te krijgen. Wanneer je vragen hebt over het kiezen, combineren, verzorgen of snoeien helpen wij je graag verder.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.