Menu
Geen producten gevonden

Stamrozen kopen

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Rozen
  • 0
Stamrozen kopen

Stamrozen zijn echte blikvangers. Doordat de rozen op oog- en neushoogte bloeien geniet u nog meer van deze bekende tuinplant. Wat moet u weten voordat u een stamroos koopt?

Wat zijn de kenmerken van stamrozen?

Wanneer u geen ruimte heeft om een heel rozenperk aan te planten, maar toch wilt genieten van de prachtige rozen, is een roos op stam een aanrader. Stamrozen zijn kleine boompjes met heel veel bloemen. Voor stamrozen gebruikt een kweker struik- of klimrozen. Die worden geënt op een onderstam die niet meer in de hoogte zal snoeien. De hoogte van de stamrozen blijft daardoor altijd hetzelfde. Ze bloeien vaak van juni tot aan oktober! Bij Tuinplantenwinkel.nl bieden we stamrozen aan in vier verschillende hoogtematen. De laagste rozen op stam zijn 60 cm hoog. De beperkte hoogte maakt ze geschikt voor gebruik in potten. Maar ze zijn ook geschikt voor een border met lage onderbeplanting.

Wanneer de onderbeplanting hoger is, kunt u het beste kiezen voor een hogere stam van bv. 90 cm tot 110 cm. Dit is bijvoorbeeld ook het geval wanneer u de stamroos wilt combineren met een rozenperk. Tenslotte vindt u ook nog ‘Treurrozen’. Aan hun hangende twijgen lijkt de bloemenpracht wel op een waterval van bloemen. Treurrozen zijn geënt op een extra hoge stam van 140 centimeter. Zo raken de twijgen de grond niet. Bij treurrozen wordt vaak gebruik gemaakt van klimrozen die door hun slappe twijgen gaan afhangen.

Welke soorten stamrozen zijn er?

Naast de treurrozen zijn er nog veel andere typen stamrozen. Het type roos bepaald in grote mate het uiterlijk van de stamroos. Kleinbloemige rozen zoals ‘The Fairy’ bloeit met flinke trossen vol met fijne bloemen. De twijgen van deze roos zijn minder sterk waardoor de rozen deels gaan afhangen. Trosrozen en grootbloemige rozen hebben over het algemeen stevige stengels waarboven de rozen uittorenen.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Hoe plant u stamrozen?

Tuinplantenwinkel levert de stam- en treurrozen in een pot. U kunt ze daarom het hele jaar kopen en planten. De stamrozen houden van een warme plaats in de zon of de halfschaduw. Als u de stamroos gaat planten dan raden we aan de grond in het perk of in de pot eerst goed voorbereiden. Dat doet u door de aarde in een perk eerst goed los (doorlatend) te maken en aan het gegraven plantgat wat potgrond of aanplantaarde toe te voegen. Vervolgens zet u de kluit zonder pot in het plantgat, niet dieper dan de kluit hoog is. U vult het gat daarna op met de grond en drukt die stevig aan met de hand of eventueel voet. Wanneer u voor een kuip of pot kiest, vult u die met potaarde en plant u verder op dezelfde wijze. Geef na de aanplant van uw stamroos een keer goed water. De grond zakt hierdoor goed aan rondom de wortels. Plant u in de zomer, geef dan tijdig opnieuw water in tijden van droogte.

Hoe kunt u stamrozen het beste snoeien en onderhouden?

Het snoeien van rozen leidt tot een sterkere bloei en houdt de plant gezond. Ook het bemesten van de rozenstruik draagt hieraan bij. Onderhoud bij stamrozen lijkt misschien moeilijk maar is het zeker niet. Iedereen kan elk jaar weer genieten van een gezonde en sterk bloeiende stamroos. Het onderhoud van stamrozen komt vrij goed overeen met die van een struikroos. Op Tuinplantenwinkel.nl vindt u een uitgebreide blog over het snoeien en onderhoud van struikrozen. Deze vindt u hier.

In strenge winters kunt u stamrozen het beste beschermen. De entplaats is in een aantal gevallen gevoelig voor bevriezing. Schade kan optreden bij strenge (kouder dan -10 graden Celsius) en zeer strenge vorst (kouder dan -15 graden Celsius). Pak de kroon daarom in met vliesdoek wanneer deze temperaturen worden aangekondigd. De bescherming kunt u het beste weer verwijderen wanneer er een warmere periode aanbreekt.


 

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.