Menu
Geen producten gevonden

Altijd rijkbloeiende trosrozen

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Rozen
  • 0
Altijd rijkbloeiende trosrozen

Vanaf juni kun u maandenlang genieten van de voortdurende bloei van de trosrozen. Wat onderscheidt dit type roos nog meer van andere soorten?

Wat zijn de kenmerken van Trosrozen?

Rozen en tuinen zijn een onafscheidelijk duo. Of u nu een grote of een kleine tuin heeft, rozen zijn een aanwinst voor uw tuin. Van oudsher worden ze met een aantal vaak in grote perken gezet. Vandaar dat ze ook wel perkrozen genoemd worden. Maar de roos kan ook uitstekend solitair of in een klein groepje gezet worden. Door zijn prachtige kleuren combineert de roos heel mooi met andere tuinplanten. En het klassieke rozenperk krijgt een compleet andere uitstraling door verschillende kleuren met elkaar te mixen.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Trosrozen behoren tot de familie van de struikrozen en worden ook wel ‘floribunda’ rozen genoemd. Trosrozen hebben een opgaande groei, waarbij de rozen in bundels bijeen staan. Dit is het grootste verschil met de groep grootbloemige rozen waarbij vaak maar 1 of 3 rozen aan de stengels staan. 

De trosrozen die wij in onze webwinkel aanbieden hebben behalve verschillende groottes van bloemen ook verschillende hoogtes, afhankelijk van de soort. Dit wordt ook door snoeien beïnvloed. We bieden bij tuinplantenwinkel een selectie trosrozen aan die goed bestand zijn tegen het klimaat hier in België en Nederland. 

Hoe plant u Trosrozen?

 Het beste zet u rozen op een (half)zonnige plaats in de tuin. Het is belangrijk bij het planten van de rozen te zorgen voor een goede start. Het is van belang om de grond doorlatend te maken zodat water niet blijft staan maar in de grond kan dringen. Zorg verder dat de grond humusrijk is door er wat potgrond of aanplantgrond toe te voegen aan het plantgat. Plant de roos zo in het plantgat dat het oculatiepunt (de knobbel op de stam waar de takken uitkomen) net onder de grond komt te zitten. Rozen die in een pot door ons geleverd worden, hebben dat punt vaak al onder de aarde; die hoeven dus niet dieper geplant te worden. Voeg de grond weer toe aan het gat en druk de aarde rond de kluit goed aan, waarna u ruim water geeft.

Wat voor onderhoud hebben Trosrozen nodig?

Snoeien doet bloeien. Dat geldt zeker voor rozen. We verzorgen onze rozen in onze Tuinplantenwinkel continue. Zo zijn ze altijd klaar zijn om uw tuin op te fleuren. We snoeien de uitgebloeide stengels terug zodat de roos snel weer nieuwe scheuten en bloemen aanmaakt. U kunt ze het beste in maart snoeien. Een te vroege snoei kan leiden tot vorstschade aan de plant. Snoei altijd bij temperaturen boven nul. We hebben uitgebreide verzorging- en snoeitips voor stuikrozen bij elke soort op een rijtje gezet. Ga daarvoor naar dit blog en kies daar een soort uit.

Naast het snoeien is het belangrijk om uw rozen van de juiste voeding te voorzien. Geef daarom na de snoei in maart wat organische meststof. Strooi de korrels uit rondom de voet van de rozenstruik. Wanneer de eerste bloemen verschijnen kunt u nogmaals de rozen bemesten. Dit zorgt voor een goede herbloei en de bladeren blijven zo gezond.

Rozenstruiken kopen bij www.Tuinplantenwinkel.nl.

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de trosrozen met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: De bloemen van de Rosa 'Pomponella' staan bij elkaar aan de takken en bloeien na elkaar.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.