Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over bijen- en nectarplanten

Vaste planten zorgen met hun vaak rijke bloei niet alleen voor kleur en dus sfeer in de tuin. Het zijn belangrijke nectarleveranciers voor tal van hommels, (nacht)vlinders en bijen. Alle planten in deze categorie zitten en vol mee en zijn uitstekende trekpleisters voor nectarliefhebbers. Het zijn ook bijna allemaal planten die rijk en langdurig bloeien. Uw tuin zal er dus extra fleurig bijstaan.

De bij is van alle nectarliefhebbers wellicht het belangrijkste voorbeeld. Zoemend van bloem tot bloem zorgen bijen voor de bestuiving en zodoende bevruchting van planten. Een aantal planten zijn door het hoge gehalte aan nectar extra aantrekkelijk voor bijen en vlinders. Neem bijvoorbeeld de anijs- of dropplant en het bekende kattekruid (Nepeta); zomaar twee planten die maandenlang bloeien en druk bezocht worden.

Bijenplanten voor ieder seizoen kopen

Het is mogelijk het gehele tuinseizoen aantrekkelijk te maken voor vlinders, bijen en hommels. Vroegbloeiend is bijvoorbeeld het longkruid Pulmonaria saccharata ‘Mrs. Moon’ en het kruipend zenegroen Ajuga Reptans. In de zomer zijn er talrijke mogelijkheden zoals Duizendblad Achillea, Anijs- of dropplant Agastache, Bergsteentijm of Calamintha nepeta nepeta. Voor het najaar is de hemelsleutel Sedum ‘Herbstfreude’ en herfstasters een uitstekende keuze. Om verschillende bijen- en vlindersoorten te lokken zet u meerdere soorten nectarplanten in uw tuin, iedere vlindersoort heeft zo z’n eigen voorkeur voor bloemen; zogenaamde drachtplanten.

Alle planten in deze categorie leveren veel voeding voor insecten, in de vorm van nectar. Het is een misverstand dat deze planten ook wespen zouden aantrekken. Wespen zijn echter niet op zoek naar nectar, maar hebben suikers op hun menu staan. Wespen zijn vooral te vinden op beschadigd fruit zoals pruimen, appels en peren.

Heesters als bijenplant

Naast vaste planten zijn ook een aantal heesters echte nectarleveranciers. Een aantal heesters (ook wel struiken genoemd) waar veel bloemen gevuld met nectar aan komen zijn bijvoorbeeld de vlinderstruik, struikklimop en hypericum.

Bijenplanten zijn in verschillende soorten beschikbaar in onze webshop. U kunt zelf uitzoeken welke het beste bij u of uw eigen tuin past. Zorg bij voorkeur dat u de bijenplanten in het vroege voorjaar in uw tuin heeft staan. De bijen zijn dan actief opzoek naar nectar in uw planten en bloemen. Kies bij voorkeur een combinatie met geurende bloemen voor maximale aantrekkingskracht.

Bijen- en nectarplanten

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.