Menu
Geen producten gevonden

Grootbloemige rozen kopen

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Rozen
  • 0
Grootbloemige rozen kopen

Grootbloemige rozen doen wat bloemvorm betreft niet onder voor snijrozen. De vaak gevulde rozen staan fier bovenaan de stevige stengels. Ze combineren prima met andere planten maar zijn ook prachtig in rozenbedden.

Wat zijn de kenmerken van ‘Grootbloemige rozen’?

Ze lijken wat op de rozen die u bij de bloemist kunt kopen. Maar die worden in warme kassen gekweekt en zult u nooit in tuinen in de Benelux tegen komen. De grootbloemige rozen behoren tot de groep van de ‘struikrozen’. In de negentiende eeuw zijn deze rozen voor het eerst bij ons geïntroduceerd en daarna nog verder gecultiveerd. Grootbloemige rozen worden ook wel ‘Theehybriden’ (theeroos of theerozen) genoemd. Ze kunnen wel tot in de herfst doorbloeien. In de knop zijn veel van deze rozen al erg fraai. Soms staan er aan de rozenstruik enkele bloemen bij elkaar maar vaak staan ze ook alleen.

De bloemen staan op stevige stengels en zijn goed te gebruiken als snijbloem. Grootbloemige rozen groeien meestal uit tot flinke struiken. De meeste grootbloemige rozen geuren heerlijk maar niet allemaal. In de beschrijvingen van de roos kunt u deze informatie altijd terugvinden.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 U vindt bij Tuinplantenwinkel.nl een selectie van de sterkste soorten. Een van de meest bekende is wellicht de ‘Ingrid Bergmann’. Echte klassiekers zoals de ‘Just Joey’ en ‘Queen Elizabeth’, maar ook nieuwere selecties zoals de ‘Nostalgie’ en de ‘Black Baccara’ vindt u terug. Voordat u een grootbloemige roos koopt kunt u alle soorten overzichtelijk bekijken op onze pagina met grootbloemige rozen.

Hoe plant u ‘Grootbloemige rozen’?

U kunt met grootbloemige rozen een heel perk aanplanten, maar een enkele struik staat ook heel mooi. Een rozenplant doet het op vrijwel elke soort grond, die goed voorbewerkt wordt. Wij leveren al onze rozen in pot. Dit heeft als voordeel dat ze het hele jaar te kopen en te planten zijn. Een (half)zonnige plek in de tuin is een voorwaarde voor een goede groei en bloei. Zorg bij het planten voor een goede start. Maak de grond goed doorlaatbaar, zodat er geen harde lagen meer zijn. Voeg wat potgrond of aanplantgrond toe aan het plantgat en vermeng dit met al aanwezige aarde. Plant de roos vervolgens en zorg dat het oculatiepunt (op dit punt beginnen de stengels te groeien) zich net onder de grond bevindt. Bij rozen uit pot zit het oculatiepunt vaak al onder de aarde. U hoeft rozen uit pot dus niet dieper te poten. Wel de pot verwijderen!

Wat voor onderhoud hebben ‘Grootbloemige rozen’ nodig?

Onderhoud van rozen is niet moeilijk. Iedereen kan er voor zorgen dat mooie gezonde planten de hele zomer de meest prachtige bloemen geven. Rozen worden het beste gesnoeid in de late winter of het begin van de lente. Februari en maart zijn de beste maanden. Meestal snoeit u de rozen terug tot een hoogte van ongeveer 15 centimeter boven de grond. Vervolgens geeft u in april mest. Dit kan een speciale rozen- of organische meststof zijn. Als u de uitgebloeide bloemen in de zomer terug snoeit loopt de rozenstruik opnieuw uit. De bloei duurt zo tot in de herfst.

Onze rozen worden altijd verzorgd op ons plantencentrum. Ze krijgen regelmatig voeding en worden gesnoeid indien dat nodig is. Dit is om ervoor te zorgen dat uw online-aankoop een succes wordt. Uitgebreide snoei- en onderhoudstips met duidelijke illustraties kunt u in ons blog vinden.
 


 

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.