Menu
Geen producten gevonden

Biologische kruidenplanten

Biologische kruidenplanten

De biologisch geteelde kruiden van Puur Aroma worden zonder chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest geteeld. Ze zijn daardoor direct bruikbaar in de keuken. Lees hier alles over de kenmerken en hun verzorging.

Wat zijn de kenmerken van de Kruiden van Puur?

Kruiden van Puur-Aroma worden biologisch geteeld. Dat betekent dat er geen gebruik gemaakt wordt van kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen of genetisch gemodificeerd materiaal. Puur natuur! De kruiden groeien daardoor langzamer en ontwikkelen zo een pure smaak. Verder zijn de kruiden vrij van landbouwgif en dus gezonder. Deze kruidenplanten hebben het EKO- en het Europese Biologische keurmerk. De kwekerij wordt regelmatig gecontroleerd.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 De biologische kruidenplanten van Puur-Aroma zijn geschikt voor verschillende toepassingen. Een aantal kruiden kan worden verwerkt in salades. Denk hierbij bijvoorbeeld aan rucola, olijvenkruid of bieslook. Andere soorten zijn beter bruikbaar voor thee zoals munt, citroenmelissa en citroenverbena.

Welke Kruiden van Puur levert Tuinplantenwinkel.nl?

Op onze website vindt u veel kruidenplanten uit de collectie van Puur-Aroma. Bij elke soort vindt u informatie over verschillende toepassingen en kenmerken. Er zijn éénjarige of meerjarige kruidenplanten. Verder is er een handzaam ‘Puur kruidenboekje’ waarin u snel de belangrijkste wetenswaardigheden en toepassingen van een kruid kunt opzoeken. U kunt dit bij Tuinplantenwinkel.nl aanvragen.

Voor de liefhebbers is er een Puur ‘Kookboek’ met daarin gerechten waarin deze kruiden gebruikt kunnen worden. Er staan simpele, maar ook uitgebreide recepten in, van vlees tot vis en desserts. Ook leuk om cadeau te geven!

Een kleine greep uit ons kruidenassortiment: Mentha piperita ‘Chocolate’ Puur(Chocolademunt), Matricaria recutita Puur(Echte kamille), Ocimum basilicum’Magic Blue Puur (Roodbladige basilicum), Thymus vulgaris ‘Compactus’Puur (Keukentijm), Foeniculum vulgare ‘Purpureum’ Puur (Roodbladige venkel). Op onze website vindt u er nog veel meer; gebruik de zoekterm ‘Kruiden van Puur’ klik door op ‘Bekijk alle Resultaten’.

Hoe plant u Kruiden van Puur en hoe kunt u de planten het beste snoeien en onderhouden?

Op de website van Tuinplantenwinkel.nl staat bij elke kruidenplant uit de Puur-serie beschreven op welke plaats en in welke bodemsoort u de tuinplant het beste kunt zetten. In het algemeen geldt, dat u voor het planten de grond altijd goed doorlaatbaar moet maken. Het plantgat dat u graaft, moet iets groter zijn dan de kluit van de tuinplant. Om het aangroeien te bevorderen, mengt u wat aanplantgrond door de aarde in het gat. Dompel de tuinplant met pot en al even onder in een emmer met water, verwijder daarna de pot en plaats de Kruidenplant in het gat. Maak het gat verder dicht met de omliggende aarde en druk die met de hand stevig aan en geef nog wat water.

Let er op dat een aantal biologische kruidenplanten niet winterhard is. In een aantal gevallen kunt u de planten overwinteren. Dit is bijvoorbeeld het geval bij onsterfelijkheidskruid (Gynostemma penthaphyllum). Als u kruidenplanten in pot zet kunt u deze in de winter het beste altijd op een beschutte standplaats neerzetten. Planten in een pot zijn namelijk altijd gevoeliger voor vorst.

Kruidenplanten zijn er, om gebruikt te worden. Doorgaans kunt u vanaf mei tot eind september van uw kruidenplanten oogsten. De meeste kruidenplanten herstellen snel en zijn in staat om snel weer nieuw bruikbaar loof aan te maken. Bij een aantal planten zoals rozemarijn gaat dit proces trager. Houdt hier dus rekening mee.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: De gewone salie of Salvia officinalis heeft heerlijke aromatische bladeren. De bloemen van de plant zijn daarnaast ook nog eens erg fraai en te gebruiken in salades.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.