Menu
Geen producten gevonden

Bodembedekkende rozen

Bodembedekkende rozen

In de openbare ruimte komt u ze wel eens tegen, maar ook voor in uw tuin of zelfs in een pot zijn deze struikrozen heel geschikt. In groepen geplant, zorgen deze rozen in de zomer voor een kleurrijk gesloten geheel.

Wat zijn de kenmerken van Bodembedekkende rozen?

Bodembedekkende rozen behoren tot de struikrozen. Het zijn sterke en vooral makkelijke rozen. Ze bloeien met kleinere roosjes die in grote trossen aan de plant verschijnen. De bodembedekkende rozen bloeien makkelijk en stellen iets minder eisen aan de grond, en nog belangrijker, aan het onderhoud. Een van de bekendste en fraaiste vormen van een bodembedekkende roos is Rosa ‘The Fairy’. Uit deze roze bloeiende soort is inmiddels ook een rode en witte variant geselecteerd met nagenoeg dezelfde eigenschappen als de moederplant.

Een andere bekende en veelgeprezen groep rozen zijn die van de Rosa Flower Carpet serie. Deze bloeien met grotere bloemen dan de Fairy en vallen op door het stevige glanzende blad. De ‘Heidetraum’, ‘Loredo’ en ‘Sedana’ zijn een aantal andere bekende variëteiten.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Hoe plant u Bodembedekkende rozen?

Bodembedekkende rozen groeien en bloeien het beste in de zon. Op een plek in de halfschaduw gedijen veel bodembedekkende rozen ook prima. Rozen groeien goed in humusrijke grond. Humusrijke grond is erg voedzaam en zorgt ervoor dat de roos lang blijft doorbloeien. Maak de grond van het plantvak eerst goed los, zodat deze geen harde lagen meer heeft. Voeg wat potgrond of aanplantgrond toe in het plantgat of vermeng deze door de border. Op die manier wordt de grond humusrijk.

Rozen van tuinplantenwinkel.nl worden in een pot gekweekt. Deze moet u verwijderen als u gaat planten. U plaatst de roos net zo diep als de kluit van de pot in het plantgat. Dan vult u het gat op, drukt u de grond goed aan en voegt u ruim water toe. Wanneer u de rozen in de periode april-september plant, geeft u bij droogte nog wat extra water.

Wat voor onderhoud hebben Bodembedekkende rozen nodig?

Bodembedekkende rozen zijn gemakkelijk in onderhoud. Het snoeien is vrij eenvoudig. U hoeft niet precies te zijn en knipt de struiken in het voorjaar simpelweg rond af tot ongeveer 20 à 30 centimeter. U kunt tijdens de bloei uitgebloeide bloemen verwijderen, waardoor er weer nieuwe bloemen zullen verschijnen. Dit is bij bodembedekkende rozen geen noodzakelijkheid. De meeste bodembedekkende rozen blijven tot in de herfst nieuwe bloemen produceren.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Reacties

 1. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste Liesbeth,

  Bedankt voor uw vraag in ons blogbericht over de bodembedekkende rozen.

  De verzorging van de roos is in ieder geval goed geweest, daar kan het niet aan liggen. Het zou inderdaad aan de grondsoort in uw tuin in Frankrijk kunnen liggen. Dan wijkt deze net teveel af van wat de roos gewend is. Maar u schrijft dat er potgrond is gebruikt bij het aanplanten van de rozen, dus dat kan het eigenlijk ook niet zijn.

  Wilt u een foto mailen van de dode roos naar onze klantenservice? Dan bekijken we al die binnen is, even wat het beste is om te doen. De foto kunt u sturen naar: [email protected] (let op: als u meerdere foto's tegelijk stuurt, kunt u deze het beste verkleinen of 1 voor 1 in een aparte mail aan ons sturen)

  Alvast bedankt!

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 2. Liesbeth Kuis Liesbeth Kuis

  De bestelde en geleverde rozen mee naar mijn huis in Frankrijk genomen. Hebben de reis overleefd,geplant met veel potgrond, elke dag =wel water gegeven. Een rode roos is dood gegaan,ondanks alle aandacht. Op kleigrond doen ze het denk ik minder goed. Wat doe ik fout?

 3. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste R. Otter,

  Bedankt voor uw vraag in ons blogbericht over de bodembedekkende rozen.

  Als u Fairy rozen in een groep aanplant, dan is ons advies om er 5 stuks per m2 te zetten. Als ze in een strook aangeplant worden, dan kunt u er 3 stuks per strekkende meter zetten.

  Op deze manier aangeplant, vormen de rozen een bodembedekkend geheel.

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 4. R. Otter R. Otter

  Mijn vraag: hoe ver plant je Fairy's uitelkaar kan ik hier niet vinden. Graag zou ik het toch weten.
  Ik hoop dat u hier een duidelijk antwoord op kunt geven.
  Met vr. gr. R. Otter.

 5. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste Nicolette,

  Bedankt voor uw vraag in ons blogbericht over de bodembedekkende rozen.

  Als een roos het goed doet, wil hij na de bloei wel eens vrij lange scheuten maken, ookal is het een bodembedekkende roos. Dat geeft verder niks, maar ziet er inderdaad wat wild en minder geordend uit.

  De lange scheuten kunt u gerust nu van de roos wegknippen. De plant gaat dan van onderuit nieuwe scheutjes maken en wordt een voller struikje. Misschien komt er zelfs nog wel een tweede bloei achteraan.

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 6. nicolette starren nicolette starren

  mijn schneeflickchen roosjes schieten zo omhoog.Wat kan ik daar aan doen.Het zijn toch eigenlijk bodembedekkers?

 7. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste Veronica,

  Bedankt voor uw vraag in ons blogbericht over bodembedekkende rozen.

  Waarschijnlijk staan ze in de volle zon, dat is op zich goed voor een roos. Alleen als ze ook nog beschut staan, ( op een erg warme plek uit de wind) dan verbranden de witte bloemblaadjes. Dat is de reden dat u de bruine randen ziet. Dit zal bij elke wit bloeiende roos (en elke andere willekeurige plant) zo zijn. Witte bloemen zijn daar het meet gevoelig voor. De planten kunnen ertegen. Een andere soort wit bloeiende bodembedekkende roos zal dit niet oplossen helaas.

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 8. Veronica Veronica

  Ik heb witte roosjes im mijn voortuin staan en die worden constanr bruin. Nu wil ik ze wisselen voor witte bodembedekkers roosjes die niet bruin worden..wat adviseert u mij?

 9. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  De uiteindelijke hoogte van de bodembedekkende roos is afhankelijk van het soort bodembedekkende roos die u kiest.

  Meestal worden ze niet hoger dan 30 cm, knip ze elk voorjaar terug in februari en de rozen schieten opnieuw uit en op de uitlopers die ze maken komen weer bloemen.

  Enkele goede bodembedekkende rozen zijn The Fairy in het rood, roze en wit maar ook een Morsdag roos of een Swanny zijn hele mooie bodembedekkende rozen.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.